Stap je ook zo snel in de auto omdat het zo makkelijk is? Gemak dient de mens en automatisch hebben we vaak de autosleutels al in de hand voordat we er erg in hebben …

Maar is dit ook altijd de makkelijkste manier? In veel gevallen wel maar vaak ook niet. De vergeten boodschappen bijvoorbeeld, die haal je sneller op de fiets. Je hoeft niet naar de auto te lopen, hem te starten, op zoek naar een parkeerplek, stukje lopen naar de winkel, etc. Bijkomend voordeel (naast het feit dat het vaak sneller is): je lichaam is in beweging en fietsen is ook nog eens veel beter voor ons milieu.

Wij proberen gedurende de hele maand september onze bezoekers op een ludieke manier ervan bewust te maken dat we kunnen kiezen en de keuze is aan jou: wordt het de auto of stap je op de fiets?

“Ga toch fietsen, joh!” is een nieuwe campagne van de gemeente Ridderkerk en De Verkeersonderneming’ in samenwerking met de BIZ Dillenburgplein om klanten te bewegen vaker op de fiets te stappen. De kick-off van de campagne “Ga toch fietsen, joh!” is op de Najaarsmarkt op 9 september op het Dillenburgplein.

Kom jij ook op de fiets naar het Dillenburgplein?